Het vormingsmoment voor begeleiders wordt terug ingevoerd, nadat het tussen 1 oktober 2017 en  12 maart 2020 al verplicht was.  Vanaf 1 maart 2024 moet iedereen die een kandidaat-bestuurder met een voorlopig rijbewijs M36 (waarbij een begeleider vereist is), een opleiding volgen bij onze rijschool.  Aangezien de kandidaat-bestuurder twee begeleiders kan aanduiden, moet elke begeleider deze opleiding volgen.

Als je in het verleden reeds het vormingsmoment volgde, moet je het niet opnieuw volgen, want deze opleiding heeft een geldigheid van 10 jaar.

InHOUD

  • De begeleider moet verder minstens 8 jaar houder zijn van een Belgisch of Europees rijbewijs B en mag de laatste drie jaar niet vervallen zijn van het recht tot sturen.
  • Tijdens het vormingsmoment krijgt hij praktische tips om het leren rijden op een veilige en correcte manier aan te pakken
  • er is geen test voorzien van de wegcode, aangezien het hier over een informatieve cursus gaat
  • De begeleider moet kunnen aantonen dat hij/zij minstens 5 maanden vóór het praktijkexamen de cursus gevolgd heeft.
  • De cursus heeft een geldigheid van 10 jaar
  • Jouw aanwezigheid wordt digitaal geregistreerd in een databank van de Vlaamse Overheid.  Het examencentrum controleert of je het verplichte vormingsmoment hebt gevolgd.  Je krijgt een begeleidersattest nadat je het moment hebt gevolgd

Tarieven

Vormingsmoment
Vormingsmoment

Prijzen inclusief 21% BTW

Inschrijven

Wil je inschrijven voor één van onze opleidingen? Dat kan makkelijk online.