Het rijbewijs A2 laat toe motorfietsen te besturen met een maximumvermogen van 35 kW, een vermogen/gewichts- verhouding van niet meer dan 0,2 kW/kg en niet afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.

Voorwaarden

Je bent minimaal 20 jaar.

Theorie

Je kan een theorie-examen afleggen vanaf 20 jaar. De theorie kun je zelf aanleren via zelfstudie, of via theorielessen in de rijschool. 

Om te slagen en uiteindelijk te starten aan de praktische rijlessen moet je minimum 41/50 halen op het theoretisch examen.

Wanneer je slaagt voor je theoretisch examen, dan blijft dit 3 jaar geldig. Als je al één van de rijbewijzen uit categorie A behaalde, dan hoef je het theoretisch examen niet meer af te leggen.

Praktijk

Je kan met de praktische opleiding beginnen vanaf het moment je geslaagd bent voor het theoretisch examen.

Er zijn 2 mogelijkheden:

Je wil rijden onder dekking van een voorlopig rijbewijs

Als voorbereiding op het praktijkexamen op privéterrein geeft onze rijschool minimum 9 uur praktijk, waarvan de helft moet plaatsvinden op  de openbare weg. Vervolgens leg je de proef  op privéterrein af met het voertuig van onze rijschool.

Na het slagen voor de proef  op privéterrein ontvang je een formulier ‘Aanvraag om een voorlopig  rijbewijs’. Hiermee kun je bij het gemeentebestuur een voorlopig rijbewijs afhalen. Het voorlopig rijbewijs is 12 maanden geldig vanaf  de datum van afgifte en kan in geen geval worden verlengd.

Na tweemaal niet slagen voor de proef op privéterrein, moet u minimum 2 uur rijles volgen.

Je wil meteen een rijbewijs A2

Als voorbereiding op het praktijkexamen geeft onze rijschool minimum 12 uur rijles, waarvan de helft moet plaatsvinden op de openbare weg. Vervolgens leg je het praktijkexamen (proef op privéterrein en proef op de openbare weg) af met het voertuig van onze rijschool.

Na tweemaal niet slagen voor de proef op privéterrein en na tweemaal niet slagen voor de proef op de openbare weg, moet je minimum 2 uur rijles volgen.

Tarieven

Rijbewijs A2
Theorie
Cursus theorie - 12 uur (klassikaal)€ 150
Praktijk
Rijles - 3 uur€ 255
Rijles - 3 uur
+ examenbegeleidingManoeuvres
€ 340
Rijles - 3 uur
+ examenbegeleiding Openbare Weg
€ 425
Rijles - 4 uur
+ examenbegeleiding Manoeuvres & Openbare Weg
€ 595
Rijles - 9 uur
+ examenbegeleiding Manoeuvres
€ 850
Rijles - 12 uur
+ examenbegeleiding Manoeuvres & Openbare Weg
€ 1275
Examenbegeleiding Manoeuvres € 85
Examenbegeleiding Openbare Weg € 170
Rijles - 1 uur extra€ 85

In deze prijzen is de examenretributie niet begrepen.

Prijzen inclusief 21% BTW

Inschrijven

Wil je inschrijven voor één van onze opleidingen? Dat kan makkelijk online.

Andere rijbewijzen

Na het behalen van je rijbewijs B kun je volgende rijbewijzen behalen.

Rijbewijs A

Na het behalen van een rijbewijs A2 kan je 2 jaar later overstappen naar een rijbewijs A. Dit op voorwaarde dat je een opleiding van minstens 4 uur volgt en opnieuw slaagt voor het praktisch examen.

Lees meer